Przyrządzanie w shakerze
      Przyrządzanie w shakerze - stosujemy, gdy składniki koktajlu trudno łączą się ze sobą,. Są niemi zazwyczaj syropy owocowe, wyroby mleczne i jajka, a także kiedy trzeba odcedzić koktajl od składników stałych. W shakerze 3-częściowym zrobimy to za pomocą wbudowanego sitka, zaś w shakerach 2-częściowych za pomocą sitka barowego.

      Etapy przyrządzania w shakerze:
-wsypać kostki lodu lub pokruszony lód oraz pozostałe składniki do shakera w ilości podanej w recepturze,
-chwycić mocno i wygodnie schakera i energicznie mieszać do momentu oszronienia się ścianek (8-10 sekund),
-przelać lub przecedzić zawartość przez sitko shakera 3-częściowego, sitko barowe lub sitko stożkowe do szklanki lub kieliszka,
-udekorować koktajl zgodnie z przepisem.

Masz konto? Zaloguj sie!
Login:
Haslo:
zapamiętaj mnie:
drinki na brandy:
Miss i Mister Baru
drinki | alkohole | mój barek | flair | rozrywka | leksykon | forum |
strona główna | rejestracja | mapa serwisu | regulamin| pomoc | kontakt